Strandajánló

A nyári melegben nincs is jobb egy kis vízparti hűsölésnél. Szerencsére Pest megyében több hely is akad, ahol a meleg napokon kellemesen ejtőzhetünk. Ezek közül hoztunk most néhányat. Dunakeszi szabadstrandja a fővárostól mintegy 20 km-re található, egy igazi zöld oázis partszakasszal, hűs árnyékot adó fákkal és játszótérrel. A strand a nyári szezonban bármikor látogatható, ráadásul ingyenesen. Ha a vadregényes Duna-part helyett inkább egy jobban kiépített strandot keresünk, akkor irány a Taksony közelében található Rukkel-tó, ahol komplett csúszdapark, vízi vidámpark, wakeboardpálya és ugrótornyok is elérhetők.

Dunakeszi szabadstrand

A Dunakeszi szabadstrand lapos partszakasszal, hűs árnyékot adó fákkal és játszótérrel várja a Duna partján pihenni vágyókat. Egy gyönyörűen kiépített vízpart, ahol komplett infrastruktúra áll az ide látogatók rendelkezésére. Körbekerített fürdőrész, zuhanyzók, játszótér is található a szabadstrandon, sőt, még a kutyásoknak is jelöltek ki egy külön partszakaszt, hogy az ebeknek is legyen lehetősége a hűsölésre. Tömegközlekedéssel és autóval is könnyedén el lehet jutni a Katonadombnál lévő parthoz.

Gödi szabadstrand

A Pest megyei település két szabadstrandot is kínál a Duna-parton. Az alsó- és felső-gödi szabadstrandon is a természet közelsége élvezhető, homokos part várja a kikapcsolódni vágyókat. A strandot még a kutyusok is élvezhetik. Ha pedig átsétálunk a Homokszigetre, akkor átélhetjük a dzsungel élményt és fürödhetünk kedvünkre a civilizációtól távol.

Rukkel-tó

Egyike annak a számos bányatónak, amelyek a Taksony és Bugyi közti utat veszik körbe, ám mind közül ez az egy alkalmas a strandolásra. A tópart békés, zöld környezetben helyezkedik el, de lekövezett kis utak azért vannak. A Rukkel-tó vize szép, tiszta, kékes-zöld színű. Mivel a tó viszonylag mély, általában hűvösebb, mint a medencék, ám nyáron azért kellemesen felmelegszik. Érdekesség, hogy a hely tulajdonosáról, Rukkel Jánosról kapta a nevét, aki 1990-ben tett szert a tóra, ahol 1991-ben nyílt meg először a strand, és még lakókocsiból árulták az ételeket, italokat. Azóta a fürdőhely minden évben sokat fejlődött, lassan felépültek a csúszdák, az ugrótornyok, a fürdőblokkok, a kemping, a játszótér, a koktélbár, sőt, az olyan szolgáltatások is helyet kaptak, mint a masszázs és a wakeboard. A Rukkel-tó népszerűségének növekedése és fejlődése ellenére megőrzött valamit családias, eldugott, természetközeli, tóparti jellegéből, így azoknak is kedvére szolgál, akik inkább a retró helyeket szeretik.

forrás: waterpark.hu, femina.hu, welovebudapest.hu