Fesztivál Ráckevén

  1. július 28-30. között várja a Duna-part Feszt a zene, és a csodálatos zöld, vízparti környezet szerelmeseit. A város legimpozánsabb épületének, a Savoyai-kastélynak a parkjában a magyar könnyűzenei élet népszerű előadói adják egymásnak a színpadot. A fellépők között lesz: Ákos, a Kowalsky meg a Vega, a Kaukázus, Dzsudló, az Anna and the Barbies, valamint sok más népszerű hazai művész.

Hiánypótló fesztivállal várják a zene és a csodálatos zöld, vízparti környezet szerelmeseit Ráckevén. A Duna-part Feszt július 28-án nyitja meg kapuit Ráckevén, a Savoyai-kastély parkjában és július 30-ig tart. Három napon keresztül a magyar könnyűzenei élet legnépszerűbb előadói adják egymásnak a színpadot. Az idén első alkalommal megrendezett fesztivál több ponton is eltér az eddig megszokott hazai fesztiváloktól. Elhelyezkedése és környezete is egyedülálló, ezen felül pedig környezetbarát vállalásai konkrétak. Az esemény szervezői 7500 m2-en napi 8000 főt várnak.

Mint mondják: a közép-magyarországi régiónak eddig nem volt ilyen jellegű rendezvénye, pedig itt minden adott ahhoz, hogy egy színvonalas, mégis élhető léptékű fesztivált hozzanak létre. A Ráckevét körülölelő természeti szépségek, a vizek közelsége, történelmi múltja és emlékei miatt méltán a régió egyik legkiemelkedőbb települése, korábban megkapta a “Kultúra városa” címet is. A fesztivált Ráckeve legimpozánsabb épületének, a Savoyai-kastélynak a parkjában rendezik meg, nincs jelenleg másik hazai zenei fesztivál, aki akár a helyszínnel, akár a környezettel, akár vizeink fenntarthatóságával ennyire kiemelten foglalkozna. A rendezvény környezetbarát vállalásai konkrétak, utólag számonkérhetők és magukban hordozzák a következő évek során egyre erőteljesebb és hatékonyabb környezeti vállalásokat. A Duna, a Duna-part bevonása a fesztivál életébe, a vízpart közvetlen találkozása a résztvevőkkel, a ráckevei Duna-ág tényleges értékeinek, természeti szépségeinek bevonása a rendezvény tényleges látvány- és hangulati elemeibe máshol nem látott egyedi hangulatot és élményt tartogat minden kilátogatónak –hangsúlyozzák a szervezők.

A fesztivál színes programmal várja majd a kilátogatókat. Minden nap 17.00 órakor nyit, és az első fellépők 17.15 órakor lépnek színpadra. A fellépők között lesz: Ákos, a Kowalsky meg a Vega, a Kaukázus, Dzsudló, az Anna and the Barbies, valamint sok más népszerű hazai előadó.

Bővebb információ: https://dunapartfeszt.hu